Yaşasın 23 Nisan Yaşasın Ulusal Egemenlik!

DAĞDER HABER
6 0

Kişilerin de milletlerin de var oldukları sürece önemli günleri vardır. O günler; dönüm noktalarıdır, ilk ya da yeniden başlangıç, geleceğin yönünün belirlendiği unutulmayan günlerdir. Ancak milletlerin günlerinin yankısı, derinliği tabi ki bambaşkadır. Milletimizi için de 23 Nisan  böyle önemli günlerinden biridir.

Hepimizin bildiği gibi 23 Nisan 1920 tarihinde TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ kurulmuştur. Ve Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk bu günü, geleceğe yönelik çok önemli bir karar olduğundan, geleceğimiz çocuklara, Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı adıyla, armağan etmiştir.

Biz bu bayramın bu yıl 100. Yılını çocuklarımızla birlikte, yine kutlayacağız, gururla, gönülden, geleceğimize çocuklarımıza umutla bakarak.

Türk Milleti ve özellikle geleceğimiz çocuklarımız için önemli çok önemli bir günü çok önemli bir BAYRAMI kutlayacağız bu yıl tüm millet olarak. Bu bayram sıradan bir bayram değildir. Yeniden küllerinden doğmanın, Yepyeni bir yolda yeniden bir başlangıcın, aydınlığa yürüyüşün milli iradenin hâkimiyetinin, KURTULUŞUN bayramıdır bu bayram. Hiç şüphe yok geleceğimiz çocuklarımızın bayramıdır. Milletimiz için her yönüyle önemlidir bu bayram.  Hele bir devletin kuruluşu bir anlayışın temelinin atılışı olunca bir başka önemli oluyor insanın gönlünde. Ancak ben okuyanlarımla, milli irade ve çocuklarımız açısından düşüncelerimi birkaç cümleyle paylaşmak istedim.

Ulusal egemenliğin temsil yeri ve kullanıcısı TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNİN kurulduğu gün bu gün. Onun için adı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Egemenlik hakimiyetle anlatılabilir sanırım. Egemen karaları alabilen kuralları belirleyebilendir. Yani gücü kullanandır. Hakim olan söz sahibi olandır. Atatürk ve arkadaşları Türkiye Büyük Millet Meclisini kurarken işte bu egemenin güç sahibinin hakim olanın kim olacağına da karar vermiştir.  Osmanlı döneminde tek kişide yani padişahta olan egemenlik hakkı TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNE verilmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi de ulusun seçtiği vekillerden oluştuğu için egemen hakim yani güç sahibi yani geleceğimizle ilgili kara alma kural koyma yetkisi milletin kendisine ait olduğu kabul edilmiş Türkiye Büyük Millet meclisi kurularak.  “HAKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR” ifadesi Meclisimizin en önemli  yerini yazıldı. Milletin iradesinin üstünde bir başka iradenin olamayacağı kabul edildi. Milli İrade hakim kılındı. İşte bunun için çok önemli 23 Nisan. Tek kişinin hakimiyeti yerine, milletin kayıtsız şartsız hakimiyeti üstünde güç tanımayan, ulus egemenliği kabul edildiği için.

Dün (21.04.2020) torunum bir video gönderdi kendi sesiyle.  Artık haberleşmede sınır yok bildiğiniz gibi. Videoda “Çocukları eğitmek o ülkenin kaderini belirler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun” diyordu. Evet, çocukları eğitmek çok önemli. Bu konuda sanırım bilim insanlarının binlerce kitabı da vardır. Çocukları iyi eğitim almış toplumlar geleceğe daha güvenli bakacaktır. Zira gelecek çocuklardır. Büyük önder Atatürk önderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi çocuklar bir ülkenin geleceği olduğu için hâkimiyetin millete verildiği bu önemli bayramı onlara armağan etmiştir.  Çocuk Bayramı olarak kabul edilip ilan edilmiştir. Burada en önemli şey tek kişi iradesinin ortadan kaldırılıp milli iradeye dayanan sistemin gelecekte yaşatılabilmesinin yolunun geleceğin milli iradesini oluşturacak çocuklarla mümkün  olduğunun düşünülmesi ve bayramı onlara armağan edilmesidir. İşte milli iradenin üstünlüğünün hakimiyetinin gelecekte daima üstünlüğünün devam etmesi düşünüldüğü için 23 Nisan Çocuk Bayramı çok önemlidir.

Cumhuriyet tarihi boyunca hepimiz yıllarca 23 Nisanlarda şiirler okuduk, sınıflarımızı okullarımız süsledik. Şimdide çocuklarımız torunlarımız aynı şekilde kutlamaya devam ediyorlar.  Bu yıl 100. Yıla geldik. Evet, 100. YÜZÜNCÜ YIL. Milletlerin tarihlerinde önemli günler vardır dedik yazımızın başında. Önemli günlerinde 1. 10. 50. Yılı gibi önemli dönemleri vardır. Hele 100. Yıl. Bir insan ömrünün bile yetmediği diğer adıyla bi asır. Bu zaman dilimi insanlık tarihideki iyi yada kötü  önemli olayların  çok önemli dönemidir. Aradan geçen uzun sürenin yanında bir başka değerlendirilir olaylar 100. Yılında.  Tabi ki bir devlet kuruyorsanız bir anlayışı temelini atıp ulusal egemenliğin geçerli olacağı, hakimiyeti kayıtsız şartsız millete devredecek yapıyı inşa ediyorsanız ve bunun üzerinden  100 yıllık, bir asırlık süre geçmişse,  bunun anlamı daha bir büyüktür. Coşkusu çok büyük olur. Artık hakimiyetin  tek kişiden millete devri geriye dönülmez şekilde tamamlanmış demektir. Buda çok kıymetlidir. Bu anlamıyla coşkuyla kutlanmalıdır 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Ancak ne yazık ki bu yıl dünyadaki bulaşıcı hastalık Covit19 nedeniyle Ülkemizde bu yıl 2020 23 Nisanda sokağa çıkma yasağı var. Olsun yinede bizler 23 Nisanı evlerimizden gönlümüzden canı yürekten kutlayacağız.

Hâkimiyet kayıtsız şartsız millete geçtiği için, çocuklara armağan edildiği için geleceğimiz için ÖNEMLİDİR.

 23 NİSAN Kutlu Olsun!

Yaşasın 23 Nisan Yaşasın Ulusal Egemenlik!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

DAĞDER Telegram Kanalı açıldı

Etkinliklerimizi ve haberlerimizi Telegram’dan da anlık olarak takip edebileceksiniz. https://t.me/dagderweb Tıkla katıl. Okunma: 1.216

Dagder.org.tr'yi ziyaret ettiniz mi?

http://dagder.org.tr/